Vallen, opstaan en weer doorgaan

De start van het Paasfeest begint bij ons op Witte Donderdag, de dag van het laatste Avondmaal. En, sinds 2011, de avond van the Passion, een prachtig muziekspektakel on-nederlands goed gemaakt.

Vroeger gingen we altijd op Goede Vrijdag naar de kerk voor het avondmaal, totdat een dominee vond, dat het avondmaal op Witte Donderdag moest zijn, volgens de bijbel. De goede man had toch moeten weten, dat getallen in de bijbel vooral symbolisch zijn, maar sinds dat moment viert men het in onze kerk op donderdag.

In het Westland kennen we de Westland Passion in de katholieke kerk van Poeldijk. Een popkoor, Fine Tuning, met jongeren tussen de 16 en 40 jaar weten elk jaar het klassieke verhaal weer een draai te geven. Dit jaar was Maria, de moeder van, de hoofdpersoon. Nu heb ik van oudsher als protestant niet veel met die moeder als verering, maar vanaf het moment dat ik de film Passion of the Christ van regisseur Mel Gibson zag, bekijk ik deze moeder toch anders. Met meer respect, want je zal als moeder weten wat er komt en toch die lijdensweg van je zoon mee moeten en willen maken.

Het was gisteren weer een indrukwekkende avond. Prachtige muziek, mooi verhaal. Ondanks het matige geluid de moeite waard om bij te wonen. Goede Vrijdag is de dag van de kruisiging. Met Pasen staat Jezus weer op om na 40 dagen na de hemel terug te keren. Daarom zien we Pasen als een nieuw begin. Dan komt het extra goed uit dat het voorjaar begint, we de vogels weer horen en de tuin begint te kleuren.

15 maart waren de Gemeenteraadsverkiezingen. Met deze verkiezingen eindigt de vorige raadsperiode. U heeft gekozen. Het CDA is de grootste geworden, mede dankzij twee restzetels (misschien kan iemand me uitleggen, hoe het mogelijk is dart een partij onvoldoende zetels heeft voor een tiende zetel, maar wel om twee restzetels te krijgen?). Alle winnaars van harte gefeliciteerd. Na de verkiezingen wordt de volgende stap genomen om een nieuwe raad samen te stellen. Een nieuw begin. Of dat deze raad met nieuwe partijen wordt gevormd, of dat dezelfde partijen plaats zullen nemen, dat weten we nu nog niet. We zullen in ieder geval veel nieuwe gezichten zien. Als Seniorenraad wensen we hen veel succes en wijsheid. Vergeet ons en onze standpunten niet als u gaat formeren!
Alle Westlandse senioren, wij wensen u prettige Paasdagen. Misschien wel met wat regen, maar het wordt al warmer. De krokussen zijn al te zien in de gemeenteperken. De hoogste tijd om weer het huis uit te komen en te genieten!


Gerard