STUKKIES

Regelmatig hoor ik van bekenden, maar ook van vreemden, dat ik ‘zulke leuke stukkies’ schrijf. Ik ben blij met elke reactie, maar met de term ‘stukkies’ heb ik wat meer moeite: dat voelt eerder entertainend dan informerend. Namens de Seniorenraad Westland probeer ik prikkelende columns te schrijven over allerlei zaken, die de Westlandse senior zouden kunnen raken.

Een enkele keer krijg ik kritiek. Om in de termen van Aboutaleb te spreken: Kritiek is gratis advies.

De laatste tijd vraag ik om reacties aan het eind van een column. Onze secretaris zorgt ervoor dat deze reacties worden doorgestuurd. Zo kreeg ik een brief van Mireille van Velzen. Ze ergerde zich over de OV-reistijd, nu de spitsbus er niet meer is en adviseerde me op tijd te vertrekken en geduld te betrachten. Waarvan akte.

Ook mijn column over de pensioenleeftijd deed stof opwaaien. Waarom ik als financial nog niets geregeld had? Wees gerust: dat heb ik al jaren geleden geregeld. Het ging me er met name om op welk moment je je actief moet gaan bemoeien met de door jou ingestelde ‘potjes’.

Peter Bouwman stuurde ook een reactie. Hij heeft langer doorgewerkt na zijn pensioen en vond dat  ‘nuttig voor behoud van scherpte en mentale veerkracht’. Peter haalt een artikel aan, waarin wordt gesteld dat toekomstig gepensioneerden eenzelfde of beter pensioen krijgen dan de huidig gepensioneerden. Elke mening is welkom.

Eén keer is kritiek gekomen vanuit de politiek. Dat ging over mijn fantasie rond de toekomst van de oude Naaldhorst. Dat je kritiek vanuit die hoek krijgt, geeft in mijn ogen je column bestaansrecht.

Het is niet mijn doel om iedereen rücksichtslos af te kraken; u leest ook over zaken die goed gaan. Maar als iets naar onze mening te langzaam gaat en de politiek te aarzelend is, dan is het mijn taak om voor de belangen van de Westlandse senior op te komen en een luis in de pels van het College te zijn. Dan laat ik mijn fluwelen handschoenen thuis.

Gerard van Daalen

Durft u nog te reageren? infoseniorenraad@gmail.com