Stress achter het stuur.

Eerder dit jaar onderzocht het bureau Multiscope in opdracht van AutoScout24 het stressgevoel van de automobilist. Wat blijkt: alle technische snufjes ten spijt zit menig automobilist nog altijd gestrest achter het stuur.

De resultaten van het onderzoek tonen aan dat menig Nederlander behoorlijk de zenuwen krijgt van de auto en het verkeer. Met te weinig brandstof rondrijden levert zelfs nog meer stress op dan een sollicitatiegesprek of een presentatie voor een grote groep mensen moeten geven.
Te laat!
Achter het stuur ervaren vrouwen meer stress dan mannen: 82 procent versus 63 procent. De meeste stress geeft te laat komen op een belangrijke afspraak als gevolg van files, verkeerd rijden of parkeerproblemen. Op nummer twee staat een conflict met een collega, manager, familielid of geliefde; op nummer drie staat rijden met te weinig brandstof in de tank. Toch bijzonder, gelet op de uitgebreide functionaliteiten van de moderne autonavigatie – een file omzeilen was nog nooit zo eenvoudig en verkeerd rijden behoort al helemaal tot het verleden. En wat te denken van de knipperende brandstofmeter: het is in Nederland schier onmogelijk om in die laatste 30 tot 50 kilometer voor de tank écht leeg is geen benzinestation tegen te komen

Vrouwen en inparkeren
Dat vrouwen niet kunnen inparkeren is een hardnekkig cliché waarvan het waarheidsgehalte nog steeds niet is onderzocht. Het onderzoek van Multiscope heeft wel gekeken naar inparkeerstress, en ja, daar hebben vrouwen duidelijk meer last van dan mannen: 23 procent tegenover 6 procent. Of die stress bij vrouwen wellicht wordt veroorzaakt door datzelfde cliché is dan weer niet duidelijk.
Donker
Het onderzoek ondervroeg de respondenten ook nog over puur autorijden, zonder de druk van afspraken en meer van zulks. Dan blijkt dat 32 procent in het donker rijden heel vervelend vindt. Rijden in een vreemde stad volgt op plaats 2, met 29 procent. Op plaats drie staat het rijden in de drukte, dat levert 28 procent van de automobilisten rode vlekken in de nek op. (bron: PlusOnline)

 

3 reacties

 1. Howdy outstanding website! Does running a blog such as this require a great deal of work?
  I’ve no expertise in coding but I had been hoping to start
  my own blog soon. Anyway, if you have any suggestions or techniques for new
  blog owners please share. I know this is off topic however I simply
  wanted to ask. Appreciate it!

  • Thanks for appreciating! My english isn’t very well to answer in detail. It’s a pity!
   Greetings, Ton ter Heijden.

Reacties zijn gesloten.