In Monster is de pinnende senior “aardig” de pineut!

De oud-voorzitter van de KBO-afdeling “Kas & Kust”, de heer Jan Zwinkels, vindt het onbegrijpelijk dat de Monsterse senior er zo bekaaid afkomt bij de service aan de pinautomaat.

Ongeveer een jaar geleden verdween de enige RABO-flappentapper aan het Burgemeester Woutersplein. Te weinig handelingen ( minder dan 40.000) om de machine rendabel te houden. “Ga maar naar ‘s-Gravenzande, dat is binnen 5 kilometer, dus voor de (mindervalide) senior best te doen”, alus de heer Van der Hoeven, RABObank-directeur.

Intussen is het uitpandige ING-pinapparaat (Burgemeester Kampschöerstraat) onlangs voorgoed weggehaald. De ING-klanten kunnen wel inpandig – in de Brunawinkel – geld verkrijgen, maar klanten van andere banken dus niet.

Dan maar naar de enige ABN-geldmachine, die ongelukkig is gesitueerd, want het langsrazende verkeer rijdt zowat “de vouwen uit je broek” of “de naden uit je panty”. En zowaar . . .  daar mag de niet-ABN-klant voor maximaal 250 euro flappen tappen. Heb je meer geld nodig . . . bestel de PlusBus en reis naar een nabijgelegen dorpskern om je geldbehoefte te bevredigen. Kost je wel zowat een dagdeel, zeker als de weergoden het laten klateren als “cats and dogs”. Woon je als senior in Monster-Noord, de buitengebieden of de Madepolder dan ben je aardig gesjochten.

Wel leuk om te horen dat m.n. de RABObank weer fenomenale winst- en omzetcijfers heeft gedraaid in 2017, vooral door op personeel te bezuinigen en (blijkbaar) door flappentappers te shradderen. Wie de klos is …… zal u intussen wel duidelijk zijn geworden!

KBO-afdeling “Kas & Kust” heeft zich al ruim een jaar geleden sterk gemaakt de RABO-tapper te vrijwaren van verwijdering uit Monster. Maar zelfs een handtekeningenactie was niet tegen “het rode potlood” van de RABObank opgewassen. Wellicht kan uw massale reactie – via de enquête op deze website – een “rode kaart” op het bureau van de heer Van der Hoeven van de RABO doen belanden. Ook hij en de ondersteunende bankemployés worden vroeg of laat . . . SENIOR! (bron: KBO “Kas & Kust”)

2 reacties

 1. Late reactie maar toch, persoonlijk vind ik juist in Monster veel pinautomaten aanwezig, 2 bij de Bruna ( één binnen en één buiten) 2 stuks op het kerkplein waar het verkeer zeer aangepast vaak keurig 30km/h rijdt of minder. Heb het idee dat juist andere kernen er slechter aan toe zijn.

  • Hallo Rob,
   Dank voor je reactie!
   Maar . . . Bij Bruna is de “buitentap” opgeheven. De binnentap is alleen voor ING-ers.
   In de Herenstraat is de ABN-buitentap feitelijk de enige flappentapper.
   Waar heb jij op het Kerkplein 2 tappers gezien?
   De tapper op het Woutersplein is weggehaald.
   Nu enig soulaas met de mobiele kantoortapper (één uurtje in de week!) op het Woutersplein.
   Een karige bedoening ….!
   GroeTon.

Reacties zijn gesloten.