‘GROOT’ AFSCHEID ?

Begin deze maand schrok ik van het bericht dat Groot-Westland deze maand ophoudt te bestaan. Rond diezelfde tijd kreeg Het Hele Westland, na een grondige herstyling, hetzelfde tabloid formaat als Groot-Westland nu ook heeft. Toevallig?

Ik weet niet hoe u erover denkt, maar als ik beide kranten las, dan kwam ik vaak dezelfde nieuwsberichten tegen. Aan de ene kant is dat logisch, want als Seniorenraad Westland sturen wij onze nieuwsgaring ook naar alle regionale kranten toe. In de hoop op minimaal één plaatsing. Er is nu besloten, dat één regionale krant voor het hele Westland voldoende is; u leest nu de laatste editie.

In Groot-Westland stonden meerdere, prettig leesbare columns. Zoals het wekelijkse ‘Vraag an de burgerman’ en de column van Carlijn. Maar ook periodieke columns van verschillende Westlandse raadsleden. En die van ons. We noemden deze column ‘Midden in de maatschappij’. Want wij vinden, dat mensen niet afgeschreven zijn, als ze een bepaalde leeftijd bereiken. Daar moeten zij wel wat voor doen, maar dat vertrouwen we de Westlandse senior wel toe. Een aantal jaar geleden organiseerden we het Plustival met het thema: ‘Senior, de wereld verandert…bijblijven!’. Ook dit is een belangrijke opdracht voor u als (toekomstige) senior.

Als Seniorenraad denken we weer na over een volgend Plustival in november van dit jaar. Tenminste, als dit veilig uitgevoerd kan worden tegen die tijd. Voor nu lijkt het vaccineren van kwetsbaren langzaam resultaat op te leveren en krijgen we beetje-bij-beetje onze vrijheid terug.

Om eerlijk te zijn, zijn we het wel een beetje zat om digitaal te moeten vergaderen. Als er zoveel ego’s tegelijk hun woordje willen doen, strandt het vaak in chaos. Daarbij  hebben wij, net zoals u,  persoonlijk contact nodig om zaken te bereiken.

Ik las altijd met veel plezier Groot-Naaldwijk en later Groot-Westland. Dank aan onze vaste contactpersonen voor alle geboden hulp en tips, m.n. Heidi en Leen.

Laten we eindigen met goed nieuws. Vanaf volgende maand kunt u onze column verder lezen in de enige resterende, regionale krant, die het hele Westland omvat.

Gerard van Daalen,

Durft u nog te reageren? info@seniorenraad-westland.nl