Zonne-energie

Als je rapporten van experts over zonne-energie leest, is de conclusie onontkoombaar: de zon zal de komende decennia de belangrijkste energiebron worden! Want door innovaties worden zonnecellen snel efficiënter. Daardoor wordt zonne-energie steeds goedkoper en een steeds grotere concurrent van energie uit fossiele brandstoffen.

In een groot aantal landen met veel zonne-uren is de productie van zonne-energie nu al goedkoper dan energie uit fossiele brandstoffen. Verwacht wordt dat in 2020 in nog veel meer landen zonne-energie goedkoper zal zijn dan energie uit fossiele brandstoffen. (Bron: McKinsey)

In 2017 is er meer geïnvesteerd in zonne-energie dan in elke andere vorm van energie. De investeringen groeiden met ruim 18% naar ruim $ 160,8 miljard. Dit blijkt uit The Global Trends in Renewable Energy Investment 2018, een recent verschenen rapport van de Verenigde Naties.

Het internationaal Energie Agentschap verwacht dat de markt voor zonne-energie over de periode 2017-2022 met 136% zal groeien.

De grootste olieproducent ter wereld, Saudi-Arabië, gaat fors inzetten op zonne-energie. In samenwerking met het Japanse technologieconcern Softbank wil het land het grootste zonnepanelenproject ter wereld realiseren.

Warren Buffett, Bill Gates en Elon Musk (Tesla) zijn bekende investeerders in zonne-energie. Maar ook Goldman Sachs en JP Morgan investeren in zonne-energie.