Zomerprogramma “Vier het leven”

Vier het Leven is sinds 2017 actief in het Westland en geeft de onderstaande informatie over het zomerprogramma.

Senioren kunnen uit ons gevarieerde programma een keuze maken en zich aanmelden bij Vier het Leven. Ons programma voor de maanden maart t/m mei treft u onderstaand aan. De ouderen hoeven geen lid te worden van Vier het Leven. Zij betalen per uitje de genoemde arrangementsprijs, bestaande uit 1e-rangs kaartjes, begeleiding, vervoer, bespreekkosten en 2 consumpties. Onze gasten worden circa twee dagen van tevoren gebeld door onze vrijwilligers om alvast kort kennis te maken en het verloop van het uitje door te spreken. Op de dag zelf haalt de vrijwilliger de ouderen thuis op, zorgt voor de jassen, de kaartjes, de consumpties en brengt de gasten na afloop weer veilig thuis. Daarnaast spelen wij zoveel mogelijk in op de individuele behoefte van de gasten, zoals daar waar nodig een ondersteunde arm. Eén vrijwilliger begeleidt 3 gasten, waardoor de uitjes kleinschalig zijn en er voldoende
mogelijkheden zijn voor persoonlijke aandacht en maatwerk. Ouderen die slechthorend of slechtziend zijn, minder goed ter been en een stok of rollator gebruiken of wellicht in een rolstoel zitten zijn ook van harte welkom om met ons mee te gaan.
Echter, onze vrijwilligers hebben geen medische achtergrond. Helaas is het dus niet mogelijk om ouderen met een zorgvraag te begeleiden. (bron: Vier het leven)

Zomerprogramma:

1. Un Ballo in Maschera – Opera Zuid Opera / Operette
Neergeschoten worden tijdens een gemaskerd bal. Het overkwam de Zweedse koning Gustav III in 1792. Een theatraal levenseinde. Verdi zag er het onderwerp in voor een spannende opera, vol intriges, verboden liefde en persoonsverwisselingen. In deze gloednieuwe productie van Opera Zuid speelt de opera weer in Zweden. De jonge Vlaamse dirigent Karel Deseure brengt Verdi’s zinderende partituur tot leven.
Dinsdag 5 juni 2018 20:00 u Zuiderstrandtheater – Den Haag € 61,00

2. TOP film in De Naald Film
Deze middag wordt een kwaliteitsfilm vertoond die doorgaans niet in de reguliere programmering van het WestlandTheater De Naald is opgenomen. Dat alles met een gastvrij onthaal in een gezellige ambiance.
Dinsdag 19 juni 2018 14:00 u De Naald – Naaldwijk € 17,50

3. Een oer-Rotterdams concert – De Marinierskapel Theaterconcert
Vorig seizoen vond het eerste concert van de Marinierskapel plaats. Ook dit jaar geeft de kapel een exclusief concert, samen met vele Rotterdamse gastartiesten, die een gevarieerde selectie Rotterdamse muziek brengen. De afgelopen keer kreeg de kapel bijval van o.a. Richard Groenendijk, Eric Vloeimans, Harry-Jan Bus, Mylène d’Anjou en Anuschka Pedano. Wie er dit jaar mee zullen doen is nog een verrassing, maar dat u dit niet wilt missen staat vast!
Zaterdag 23 juni 2018 20:00 u Nieuwe Luxor – Rotterdam € 41,00

Stichting Vier het Leven, Energieweg 8, 1271 ED Huizen T: 035 524 51 56 (landelijke reserveringsnummer)

4. Selma Ann Louis – met Plien & Bianca, Arjan Ederveen Musical
Als drie jeugdvrienden elkaar na lange tijd weer terugzien, besluiten ze de reis die ze na hun eindexamen maakten nog eens over te doen. Voor ze goed en wel zijn vertrokken, slaat het noodlot toe: ze raken betrokken bij een schietpartij. In hun pogingen uit handen van de politie te blijven, werken ze zichzelf steeds verder in de nesten. Tijdens de roadtrip die volgt worden ze pijnlijk geconfronteerd met hun nooit ingeloste dromen. Ze besluiten alsnog hun dromen achterna te reizen. Een komische en muzikale voorstelling met hoofdrollen voor Plien & Bianca en Arjan Ederveen.
Zondag 1 juli 2018 15:00 u Oude Luxor – Rotterdam € 56,00

5. The Lion King Musical
Afrika ontwaakt. Een nieuwe dag. Een nieuw leven. Welkom in het rijk van The Lion King. Diep in dit kloppende hart van Afrika ligt het grillige pad naar volwassenheid. Voor de pasgeboren leeuwenwelp Simba is de ‘circle of life’ zojuist begonnen. Een adembenemend verhaal over hoop, avontuur, moed en liefde. Volg Simba tijdens zijn gevaarlijke reis en beleef hoe een kleine leeuw uitgroeit tot machtige koning.
Dinsdag 10 juli 2018 20:00 u Afas Circus Theater – Den Haag € 83,00

6. Film Film
Laat u deze middag verrassen door een mooie film uit het programma van LantarenVenster, bestaande uit niet-westerse en voornamelijk Europese kwaliteitsfilms. Speciaal voor u selecteert LantarenVenster deze middag een mooie film, die zal beginnen tussen 14.00 en 15.00 uur.
Dinsdag 7 augustus 2018 14:30 u LantarenVenster – Rotterdam € 20,50