Weetjes over vliegen (2)

Geen paniek
Mensen die last hebben van vliegangst, vinden turbulentie verschrikkelijk. Passagiers zonder vliegangst zijn er trouwens ook niet dol op. Een geruststelling: er is nog nooit een vliegtuig neergestort door turbulentie. Dus riemen vast. Adem in, adem uit, dan is het zo weer voorbij.
Opgesloten
Je hoort wel eens van die wilde verhalen, van mensen die in het vliegtuig naar het toilet gaan en er niet meer uitkunnen. Van deze lijst met weetjes over vliegen is dit de meest geruststellende. Je kunt jezelf niet opsluiten op het toilet van het vliegtuig. Mocht er iets gebeuren, krijg je het slot onverhoopt niet meer open? De crew heeft een (geheime) manier om de deur aan de buitenzijde te openen, wanneer dit nodig mocht zijn.
Vroege vogel
Mocht je last hebben van vliegangst, dan adviseren experts een vlucht in de ochtend te nemen. ’s Morgens zijn de weersomstandigheden het meest ideaal, wat de kans op bijvoorbeeld turbulentie vermindert. Bijkomend voordeel: als vroege vogel betaal je doorgaans minder voor je ticket, heb je minder kans op vertraging en is het rustig(er) op de luchthaven.
Tip: Kies je inderdaad voor een vroege vlucht? Boek dan een kamer nabij de luchthaven. Hotel citizenM Schiphol Airport bij Schiphol is populair en ontvangt van onze reviewers een 8,8. Vertrek je vanaf Eindhoven Airport, dan is het Hotel Tulip Inn Eindhoven Airport een aanrader. Is Rotterdam The Hague Airport jouw vliegveld? Een kamer in het Hotel Best Western Plus Rotterdam Airport is dan een goed idee.
Vies
Urenlang je plas ophouden omdat je denkt dat het toilet aan boord vies is. Think again. Niet het toilet is de smerigste plek in het vliegtuig, maar het tafeltje voor je. Mircobiologen zochten het uit en vonden er niet minder dan 3.000 verschillende bacteriën op. Misschien toch even wat glorixdoekjes in je handbagage steken, zodat je van een schone tafel kunt eten tijdens je vliegreis. Oh, de op twee na smerigste plek is de stoelzak. Het is maar dat je het weet.

(bron: Zoover/Eva)