Waarschuwingssignalen waaruit blijkt dat je te veel suiker eet

We houden vrijwel allemaal van suiker, ook al weten we dat het ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Maar als je teveel suiker eet, zul je te maken krijgen met deze vroege waarschuwingssignalen! Wanneer je je goed realiseert wat suiker met je lichaam doet, zijn zoete versnaperingen een stuk minder aantrekkelijk.

Eet je teveel suiker, dan zul je met de volgende 7 waarschuwingssignalen te maken krijgen:

Trek in suiker en koolhydraten
Wanneer je constant trek hebt in suiker en koolhydraten, weet je dat je een suikerverslaving hebt. Om de suiker uit je lichaam te verwijderen, zul je in dat geval een ontgiftingskuur moeten volgen.

Gebrek aan energie en vermoeidheid
Een ander teken van een suikerverslaving, is een voortdurend vermoeid gevoel, zonder dat daar een specifieke reden voor is. Hoewel suiker en koolhydraten je een tijdelijke energieboost geven, zuigen ze de energie uit je lijf. Je eet mogelijk te veel suiker, als je altijd moe bent, zelfs nadat je goed geslapen hebt.

Problemen met de voeten en de huid
Een overmatige suikerconsumptie kan de oorzaak van eczeem, rosacea of ​​acne zijn. Dat komt omdat suiker, ontstekingen in het lichaam kan veroorzaken. Als je suiker uit je dieet mijdt, zul je dit probleem mogelijk oplossen.
Volgens dr. S. Green, een podotherapeut uit New-York, is de belangrijkste boosdoener voor Plantaire fasciitis, suiker. Plantaire fasciitis is een aandoening die pijn in de hielen en voeten veroorzaakt. Vermoeidheid en donkere cirkels onder de ogen kunnen ook veroorzaakt worden door een overmatige suikerconsumptie.
Gewichtstoename
Wat belangrijk is om in de gaten te houden is dat te veel suiker, gelijk staat aan te veel calorieën. Dit komt omdat suiker geen eiwitten of vezels bevat. Insulineresistentie en gewichtstoename kunnen het gevolg zijn van overmatige insulineproductie als gevolg van overmatig suikergebruik.
Regelmatig griep en verkoudheid
Als je regelmatig last hebt van griep of verkoudheid, eet je mogelijk te veel suiker.
Door te veel suiker te consumeren, is je lichaam minder goed in staat effectief griep en verkoudheid te verslaan en raakt je immuunsysteem bovendien verzwakt.
Niet helder na kunnen denken
Je bent verslaafd aan suiker als je een zweverig gevoel krijgt na de maaltijd. Een lage bloedsuikerspiegel is de reden waarom je dit gevoel krijgt. De insuline niveaus pieken als je te veel suiker eet. Als dit voortdurend gebeurt, kan dit tot grote cognitieve problemen leiden.
Niets smaakt zo lekker als vroeger
Omdat het consumeren van te veel suiker de smaakpapillen aanvalt en je suikertolerantie beïnvloedt, zal niets zo lekker smaken als voorheen. Je zult weer van zoete traktaties kunnen genieten als je suiker vermijdt. (bron: aHealthyMe)