Street View

Google laat iedereen die dat wil beelden van straten in 360 graden toevoegen aan Street View. Tot nu toe werd de database alleen door Google zelf aangevuld.

Google kondigde eerder dit jaar zijn Street View ready-programma aan. Daarbij kunnen consumenten en bedrijven beelden in 360 graden van hun omgeving maken, en toevoegen aan Google Maps, Google Earth en de Street View-app.
Er waren al enkele kleine camera’s waarmee gebruikers aanvullende Street View-beelden konden maken. Nu heeft Google ook de eerste 360-gradencamera voor bovenop een auto goedgekeurd.
Het gaat om de Insta360 Pro, een bolvormige camera met zes lenzen die zijn omgeving in 360 graden kan opnemen met vijf beeldjes per seconde. De camera kost in Nederland zo’n 3.800 euro.
Nu de Insta360 Pro door Google is goedgekeurd, kunnen gebruikers van de camera een update installeren. Daarmee worden beelden opgenomen in een formaat dat de systemen van Street View begrijpt, en voorzien van nauwkeurige gps-informatie.
Beste beelden
Google beoordeelt de beelden, en gebruikt de beste beelden op Street View. Als dat beelden van gebruikers zijn, worden die beelden gebruikt.
Op die manier kan Google meer recente beelden van moeilijk bereikbare plekken aan Street View toevoegen, of van plekken waar helemaal nog geen beelden van zijn.
Google gaat ook vijftig van de camera’s uitlenen. Dit gebeurde eerder al op kleinere schaal, bijvoorbeeld toen schapen met Street View-camera’s werden uitgerust om de Faröer-eilanden vast te leggen. Ook zet Google al langer onder meer fietsen, boten en camera-rugzakken voor Street View in. (bron: NU.nl)