Senior… niet weerbestendig of te Sint-minded?

De senioren van de KBO-afdeling “Kas & Kust” hadden het zo mooi voor elkaar. Om de jubileumkas te spekken voor de viering van het naderende zestigjarige jubileum (maart 2018) had het bestuur op zaterdagmiddag 25 november een veiling georganiseerd. Bewust in het weekend, want . . . dan kan de jongere senior ook eens snuffelen aan de veelal fraaie kavels, die van heinde en verre waren opgehaald. Er was zelfs een kerst-afdeling “Bewonder het geflonker”, waar de sfeergevoelige senior beursvriendelijk zijn slag zou kunnen slaan. De kavels bestonden uit vele niet-alledaagse artikelen, die soms meer dan 100 jaar oud waren. Van bilaterale brievenwegers, bascules met koperen gewichten, kantklosschilderijen tot spelcomputers en een olieverfschilderij van J. van Velzen, decorateur bij De Porceleyne Flesch.
Tijdens het kijk-uurtje kwam er welgeteld één senior opdagen! De veiling, die om twee uur zou starten, werd uitgesteld, omdat pas drie van de zestig klaargezette stoelen op dat tijdstip bezet waren. Uiteindelijk kon de senior-veilingmeester starten met tien bezette stoelen. De aanwezige belangstellenden namen zowaar nog eenderde van de vijftig kavels mee naar huis voor prettige bedragen, want men speelde op een win-win-situatie. Nadat de laatste hamerklap gevallen was kreeg de veilingmeester een warm applaus en kon men aan de bar nog even nababbelen.
De uiteindelijke opbrengst bedroeg zowaar nog bijna 400 euro voor het goede doel. Alleen vroegen de enthousiaste organisatoren zich af . . . “Wat hebben wij verkeerd gedaan”? Er was voldoende publiciteit aan gegeven op diverse manieren, maar de doelgroep had waarschijnlijk hogergestelde doelen voor ogen of vond de buitentemperatuur te laag. Het blijft gissen naar de diepere achtergrond van dit seniorenfenomeen. (bron: “Kas & Kust”)