Rover sluit zich aan bij actie tegen BTW-verhoging

Het nieuwe kabinet wil de BTW van 6 naar 9% verhogen. Dagelijkse uitgaven, zoals het openbaar vervoer, worden hiermee duurder. Rover heeft zich aangesloten bij een coalitie van politieke partijen en maatschappelijke organisaties die tegen de BTW-verhoging protesteren middels een digitale handtekeningenactie.

Een brede coalitie van onder andere GroenLinks, de Fietsersbond, SP, PvdA, FNV, de Patiëntenfederatie, ANBO, de Groentecoalitie, het Reumafonds en Rover voert een maatschappelijke campagne tegen de geplande btw-verhoging van zes naar negen procent.

Met dit protest hekelen de initiatiefnemers de btw-verhoging op de dagelijkse boodschappen, de fietsenmaker, boeken, groente en fruit, geneesmiddelen, concertkaartjes en het openbaar vervoer. Tegelijkertijd wordt voor vrijwel hetzelfde bedrag de winstbelasting voor grote bedrijven verlaagd. Samen vormen we een maatschappelijke beweging die niet te negeren valt, stellen de ondertekenaars. Doel van de actie is het terugdraaien van deze verhoging.

Ook de BTW op het trein- en buskaartje gaat van 6 naar 9 procent. Een OV-reis wordt dus duurder en daar staat geen compensatie tegenover. Sterker nog, de koffie en het croissantje voor onderweg krijgen te maken met dezelfde prijsverhoging. Duurzaam vervoer is noodzakelijk, voor het milieu en om Nederland bereikbaar te houden. Rover vindt deze prijsverhoging in het OV dan ook zeer onverstandig.(bron: ov-nieuws)