Rika (93) werkt al 77 jaar bij hetzelfde bedrijf

Met 93 jaar is ze de oudste werknemer op de loonlijst, en dus mocht ook de Amsterdamse Rika Koppers mee op bedrijfsuitje naar IJsland. Kleindochter Nadine deelde de foto’s hiervan op Twitter, waar iedereen meteen verliefd werd op deze superoma.
Achter de geraniums zitten is niks voor Rika. Ondanks haar respectabele leeftijd werkt ze nog steeds een dag in de week voor vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff, waar ze inmiddels alweer meer dan 77 jaar op de loonlijst staat.
Van oppas tot werknemer
“Ik ben tijdens de oorlog als oppas begonnen bij de familie Van Zadelhoff, de huidige directeur (Cor van Zadelhoff, nu 79) was toen nog een baby”, vertelt Rika aan Editie NL. Toen DTZ Zadelhoff werd opgezet, heeft de familie gevraagd of Rika erbij kwam. En nu, 77 jaar later, werkt ze daar nog steeds een dag in de week. “Ik mag gewoon niet weg, al zou ik willen. Ik doe niet veel, wat kleine klusjes, maar ze willen me niet kwijt.”
En dus mocht Rika ook mee op een bedrijfsuitje naar IJsland, waar ze onder andere een helikoptervlucht maakte en de geisers bezocht. “We mochten in zo’n warmwaterbad, we werden helemaal ingesmeerd met kalk. De helikoptervlucht was ook geweldig. Ik doe alles, tenzij ik het niet durf. Al weet ik zo snel niet te bedenken wat ik niet durf.”

Optimist tot in de kist
En dat lijkt een rode draad in het leven van Rika, die naast haar ene werkdag ook nog vrijwilligerswerk doet. “Ik heb gisteren nog veertig kilometer gefietst en ik ga regelmatig op stap met vriendinnen. Best bijzonder is het inderdaad, maar het helpt dat ik ik zo positief ben ingesteld. Een optimist tot in de kist.”
Kleindochter Nadine plaatste de foto’s van Rika’s uitje op Twitter, waar iedereen in een klap verliefd werd op haar. Rika zelf blijft nuchter onder alle aandacht. “Ik snap helemaal niks van Twitter, ik kwam niet meer bij toen ik al die berichten las”, zegt ze. “Van mij hoeft al die aandacht niet, ik ga lekker mijn eigen gangetje. Maar ik vind het wel heel leuk.” (bron: RTL Nederland)