Poel-e-toer gaat weer starten . . .

De natuurminnende, Westlandse senior kan vanaf 19 juli op comfortabele wijze de Poelzone gaan verkennen. Gezeten in een elektrisch aangedreven golfkar voor vier ‘opstappers’ rijdt de senior het unieke natuurgebied in, waarbij uitleg wordt gegeven over de flora en de fauna door een rondleider, die tevens de chauffeur is.

Het betreft hier een gezamenlijk initiatief uit het recente verleden van de KBO afdeling ‘Kas & Kust’ en themapark “De Westlandse Druif’, die hiervoor in 2018 De Glazen Pluim’ hebben gewonnen. Daarnaast is m.n. de aankoop van de elektrokar mogelijk geworden door donaties van het Arie Kuiperfonds, de Lionsclub ‘De glazen stad’ en enkele particuliere sponsors.

De trip van ongeveer een uur kost vijf euro en start bij de voormalige ‘Druiventuin’ (Vlotlaan 535 te Monster). De natuurtocht houdt voornamelijk de route van het Poelzone-fietspad aan.

Nu de meeste senioren zijn gevaccineerd is het besmettingsrisico vrijwel te verwaarlozen, maar wordt het dragen van een mondkapje als een extra bescherming aangeraden. De elektrokar is een ‘open voertuig’, dus maximale ventilatie is van toepassing.

Er is een website ‘in de lucht’, die alle relevante informatie geeft over dit duo-initiatief van Aad Koppens (voormalige Druiventuin) en Ton ter Heijden (KBO ‘Kas & Kust’).

Het reserveren gebeurt simpelweg ook via de website: www.PoelzoneFF.nl

Bron: Seniorenraad Westland / KBO ‘Kas & Kust’