Petje af . . .! (2x)

Tijdens de eerste storm van 2018 raakte de “pet” van de publieke straatlantaarn bij ons voor de deur (Rijnweg/Monster) door een rukwind los en dwarrelde net naast enkele geparkeerde auto’s op de rijbaan. Gelukkig . . .  geen gewonden, geen schade en ’s avonds bleek de lamp in de open behuizing het ook nog te doen!

Direct na constatering van het euvel “Openbare werken” van de gemeente Westland ge-e-maild om de onvolkomendheid in het straatbeeld te melden.

En jawel . . .  binnen 24 uur duidde een gele afdekbandage bovenaan de glazen (?) behuizing erop dat de “gemeente” ook in 2018 haar taak serieus neemt. Door tijdelijke afwezigheid konden wij niet actueel waarnemen dat men daadwerkelijk was uitgerukt, maar de gele isolatiepet ter afdekking vertelde zijn eigen verhaal.

Al grotendeels tevreden wachten wij de verdere afhandeling rustig af, waarbij wij vermoeden dat er eerst een nieuwe pet besteld dient te worden; de afgewaaide pet was nl. enigszins verfomfaaid.

Dus: . . .  “Petje af”, Gemeente Westland, voor  dit door natuurgeweld veroorzaakte “Petje af”!  (bron: Ton ter Heijden/Seniorenraad Westland)