Overheidscampagne tegen cybercriminaliteit

Het ministerie van Justitie en Veiligheid begint een campagne om mensen te waarschuwen voor cybercriminaliteit. Controleer eerst een link, bijlage of betaalverzoek voordat u doorklikt.

Op de Landelijke Veiligheidsdag in Almere gaf minister Grapperhaus het startsein voor de publiekscampagne ‘Eerst checken, dan klikken’. De campagne roept mensen op alert te zijn op phishing en zich te beschermen tegen andere vormen van cybercriminaliteit. Internetcriminelen worden steeds handiger waardoor nepberichten moeilijker te herkennen zijn. Let daarom altijd goed op bij berichten die u niet vertrouwt. ‘Het kan iedereen gebeuren, het is niets om je voor te schamen’, zei minister Grapperhaus op de dag in Almere.

De campagne is vanaf 27 mei te zien op tv, internet en sociale media. Op de website Eerst checken, dan klikken vindt u tips uit de campagne.
Phishingchecker SeniorWeb
Bent u niet zeker van een e-mail? Lees de tip ‘Phishing, hap niet toe’. SeniorWeb-leden kunnen verder gebruikmaken van de phishingchecker. Stuur bij twijfel de e-mail naar de phishingchecker en uiterlijk de volgende werkdag krijgt u een reactie.

(bron: Seniorweb)