Orkaan Maria komt “onstuimig” langs . . .

Orkaan Maria is inmiddels afgezwakt tot tropische storm. De komende dagen trekt de storm de Atlantisch Oceaan over. Vanaf zondag zorgen de restanten van de orkaan voor onstuimig herfstweer in Nederland, zegt meteorologe Nicolien Kroon van Buienradar.
“Vanaf de Atlantische Oceaan trekt een diepe depressie naar ons toe”, zegt Kroon. “Zondag gaat die richting het Verenigd Koninkrijk. De storing bereikt ons in de loop van zondag.”
En dat betekent: veel nattigheid en harde wind. “Maandag gaat het nog harder waaien, ook weer met de nodige regen”, zegt Kroon. “De windkracht is dan 7 à 8, en de temperatuur daalt. Het wordt herfstachtig en onstuimig.”
Nu ligt orkaan Maria nog voor de oostkust van de VS. Ten westen en iets zuidelijker van Maria is ook orkaan Lee van de partij.
Het komt vaker voor dat afgezwakte orkanen als depressie in onze contreien komen. “Maar de ene depressie is actiever dan de andere”, zegt Kroon. Orkaan Maria heeft een spoor van verwoesting achtergelaten in het Caribische gebied. Onder meer de eilanden Puerto Rico en Dominica werden zwaar getroffen. (bron: RTLnieuws)