Opvouwbare telefoon . . .

Weet jij nog hoeveel je betaalde voor je eerste mobiele telefoon, en zou je ooit 2000 dollar betalen voor een nieuwe? Je kan nu wel heel hard roepen van niet, maar pas daarmee op: voor je het weet reken je hem af. Want als de geschiedenis en de wetenschap ons iets leren, dan is het wel dat we iedere keer weer bereid blijken om meer neer te leggen voor nieuwe snufjes.
Gisteren lanceerde Samsung de langverwachte Galaxy Fold. De telefoon is opvouwbaar en kan uitgeklapt worden tot een scherm van 7,3 inch. Het apparaat moet ongeveer 1980 dollar (1744 euro) gaan kosten.
Dat is fors duurder dan de iPhones die afgelopen jaar werden gepresenteerd en toen de duurste toestellen waren. De iPhone XS Max kost 1259 euro. Toen al sloegen mensen steil achterover van de prijs, maar de telefoon werd het meest verkochte toestel van Apple.
Er zijn twee systemen in het brein aan het werk gaan, het bewuste en het onbewuste. “Vanuit het bewuste, de ratio, kun je je nu simpelweg niet voorstellen dat je twee, drie, vier keer zoveel gaat betalen voor een telefoon. Het is ook een enorm duur ding.”
Bij de aankondiging reageert men misschien nog terughoudend, maar daarna volgt ongetwijfeld een flinke campagne, ontstaat er een hype en gaan mensen in de rij staan. “Dan zorgen onbewuste invloeden dat jij zo’n product ook wil hebben. Het is de sociale component: als vrienden, familie, idolen de telefoon hebben, dan wil jij daar graag bij horen.”

(bron: RTLZ)