Met een gerust hart op vakantie…

De vakantieperiode zit er weer aan te komen en ondanks dat deze er dit jaar anders uitziet, zijn veel mensen toe aan ontspanning. Dagelijks ontvangen wij vragen van mantelzorgers die op zoek zijn naar een flexibele oplossing, zodat zij met een gerust hart op vakantie kunnen gaan. Vaak proberen zij de zorg voor hun naaste zoveel mogelijk zelf te regelen. Helaas lukt dat niet altijd en dat brengt onrust en stress met zich mee. Onze cliënten schakelden een thuishulp van Senior Service in. Benieuwd naar hun ervaringen? Wij hebben er een aantal voor u op een rij gezet.

Tijdelijke ondersteuning

Veelal wordt er eerst in de omgeving gezocht naar een vervanger. Bijvoorbeeld een buurman of buurvrouw, andere familieleden of een vrijwilligersorganisatie. Vaak zijn zij bereid om tijdens de vakantieperiode te helpen met wat taken. Helaas is dit niet altijd en voor iedereen mogelijk. Daarnaast is het ook niet vanzelfsprekend om goed contact te hebben met de buren of een familielid die ver weg woont. Bovendien hebben veel alleenwonende senioren behoefte aan meer ondersteuning. Op zo’n moment kan een thuishulp van Senior Service tijdelijk de meest noodzakelijke mantelzorgtaken overnemen.

Met een gerust hart op vakantie

Het komt regelmatig voor dat senioren denken het best een aantal weken zelf te redden.  Zij gaan dan, tegen beter weten in, zelfstandig op pad. Hierdoor kan men in onveilige situaties terecht komen en het idee dat er iets mis zou kunnen gaan, draagt niet bij aan een ontspannende vakantie voor de zoon of dochter. Tijdens uw vakantie houdt onze medewerker uit de buurt een extra oogje in het zeil. Tussentijds wordt er even gebeld en wordt u netjes op de hoogte gehouden door de medewerker. Zodoende kunt u met een gerust hart van uw welverdiende vakantie genieten en is er altijd iemand in de buurt bij uw vader of moeder.

Eén vast gezicht

Hulp accepteren van een vreemde is niet makkelijk. Zeker wanneer dit slechts voor een aantal weken is, omdat de dochter of zoon op vakantie is. Een bekend en vertrouwd gezicht is dan een belangrijke basis voor het opbouwen van een vertrouwensband.  Bij Senior Service bieden wij een vaste thuishulp waardoor er snel een hechte band kan ontstaan tussen uw vader of moeder en onze medewerker.

Senior Service biedt overal in Nederland ondersteuning, zowel thuis als in zorginstellingen. U kunt te allen tijde contact met ons opnemen voor meer informatie of een brochure aanvragen. Daarnaast vinden wij het ook altijd prettig om persoonlijk kennis met u te maken via een kennismakingsgesprek, zie hiervoor onze contactpagina.

Bron: Senior Service