Mantelzorg Inloop Westland

Mantelzorg Inloop Westland
Een plek voor aandacht, ontmoeting en informatie

Vanaf 28 november heeft Westland er een unieke plek bij, Mantelzorg Inloop Westland. Mantelzorg Inloop Westland is een plek waar Westlandse mantelzorgers aan kunnen kloppen, hun verhaal kwijt kunnen en zorgen kunnen delen. In een gesprek met gespecialiseerde vrijwilligers wordt naar oplossingen gezocht en er is gelegenheid om andere mantelzorgers te ontmoeten. De mantelzorger wordt er gehoord en gezien.

Zorg voor jezelf, zorgen delen
 De zorg voor de ander kan te zwaar, te veel worden. Hoe voorkom je dat?”, vertelt Anny Berendse, een van de initiatiefnemers van Mantelzorg Inloop Westland. Wij willen voorkomen dat de zorg, door druk en overbelasting, uiteindelijk te zwaar wordt”, vervolgt Anny.

Informatie en mogelijkheden voor ondersteuning
Mantelzorg Inloop Westland werkt samen met gespecialiseerde instanties die zich inzetten voor mantelzorgers. De vrijwilligers zorgen voor gerichte doorverwijzingen en blijven in contact tijdens dit proces. Daarnaast is er bij Mantelzorg Inloop Westland de gelegenheid andere mantelzorgers te ontmoeten. “Wij zien in de praktijk dat er behoefte is aan laagdrempelige ondersteuning en een vaste plek om naar toe te gaan”, aldus Yvonne van Vliet, manager Informatie en Advies van Vitis Welzijn. “Wij ondersteunen daarom dit burgerinitiatief van harte. 

Openingstijden en contact
Mantelzorg Inloop Westland is te vinden aan de Dijkweg 21 in Naaldwijk in hetzelfde gebouw als Inloophuis Carma. De deur staat elke woensdag open van 10.00 tot 14.00 uur en elke 2e woensdag van de maand van 19.00 tot 21.00 uur. Mantelzorg Inloop Westland is ontstaan vanuit een burgerinitiatief met als drijvende krachten, Anny Berendse, Diane Rang en Hélène van Winden en wordt ondersteund door Vitis Welzijn. Meer informatie is te vinden op www.mantelzorginloopwestland.nl. U kunt ook bellen naar 0174 – 630358 (Vitis Welzijn) of een mail sturen naar mantelzorginloopwestland@gmail.com.