Loftrompet voor Seniorweb en Hospice Beukenrode

Tijdens een feestelijke Italiaanse avond in De Wielepet in Monster, waarbij bijna 200 vrijwilligers aanwezig waren is de juryprijs van de Loftrompet uitgereikt aan SeniorWeb Westland. De publieksprijs is gewonnen door Hospice Beukenrode. De prijzen bestaan uit een kunstwerkje met een geldbedrag.

Juryrapport SeniorWeb Westland is sinds 2000 actief om de senioren in Westland over de digitale drempel heen te helpen. 15 vrijwillige seniordocenten zijn wekelijks actief om jaarlijks honderden cursisten wegwijs te maken in de digitale wereld. Zij bieden cursussen voor iedereen, van beginners tot gevorderden. Cursussen voor computer, I-pad en smartphone om bijvoorbeeld een digitaal fotoalbum te maken. Op verzoek komen ze ook thuis langs om de Westlandse senioren ter plekke te ondersteunen.

Naast de juryprijs van de Loftrompet is ook de publieksprijs toegekend. Wethouder De Goeij-van der Klugt reikte het kunstwerk met het bijbehorende geldbedrag uit aan Hospice Beukenrode, dat met een ruime meerderheid van 51% van de ruim 1.900 stemmen, de publieksprijs verdiende.

(bron: Westlanders.nu)