Lierse slager zorgt onbezwaard voor ravitaillering.

Een unieke gebeurtenis voltrok zich hedenmiddag (18 december) in de Hoofdstraat in De Lier. Een driekoppig camerateam van de Regionale Internettelevisie vroeg aan winkelende senioren hoe zij dachten over het al dan niet “opgedrongen” oppassen op kleinkinderen. Aanvankelijk zou de ploeg voor de plaatselijke slager de opnames maken. Maar door de wat grote afstand tussen de transportwagen (bij de Domkerk geparkeerd) en de genoemde slager werd gekozen voor een opnameplaats voor de plaatselijke bakker. Maar dan gebeurt . . .  het wonder! Zowaar . . . de vader van de plaatselijke slager wandelt onaangekondigd langs het camerateam. Ook aan hem wordt gevraagd hoe hij over het oppassen denkt. “Natuurlijk passen wij wel eens op, als het zo uitkomt. Of op verzoek, als de jongelui er en paar dagen op uit trekken om even te ontspannen. Maar nooit met het (slagers)mes op de keel!”

“Jammer dat we niet voor jullie zaak filmen . . . we beginnen trek te krijgen!”, roept de regisseur. De oud-slager beent lachend weg en wenst ons succes.

Nog geen tien minuten later verschijnt hij weer met . . . een pakketje worst in zijn handen. “Hier, hongerlijders, zo in de kerstweek leeft de slager van ganser harte met jullie mee.” Hij overhandigt ons vrolijk de heerlijke worstschijven met kaas doorspekt. “De beste worst van heel Europa. Mijn zoon heeft er een prijs mee gewonnen”. We laten ons de lekkernij goed smaken en gaan weer op weg, dit keer om het “stoel-yoga” in Honselersdijk te filmen. Daar bleef het bij een kopje koffie . . . trouwens ook niet te versmaden zo halverwege deze bijzondere middag! (bron RITV)