Jong en oud in één gebouw

In samenwerking met woningcorporatie Arcade en Careyn is het wooncomplex ‘Woerdblok’ gerealiseerd. Woerdblok is een levendige, gezellige woonomgeving voor senioren én met wijkvoorzieningen zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin en Kindercentrum KwestHome.

Liesbeth Koornneef, directeur van stichting Kwest, nodigde de leden van de commissie Zorg en Welzijn van de Seniorenraad uit voor een bezoek aan Kindercentrum KwestHome. Na een rondleiding door het kindercentrum bezocht de groep op dinsdag 28 maart het sfeervolle wijkrestaurant waar de leden van de Seniorenraad Westland met eigen ogen konden zien welke mooie momenten kleine kinderen kunnen brengen in het leven van de senioren.              

Een aantal senioren zat aan tafel te breien en andere keken toe hoe de kinderen, onder begeleiding van een medewerkster van Kwest, aan dezelfde tafel zaten te knutselen. Glimlachend keken de ouderen naar de jeugd en de kinderen waren nieuwsgierig naar wat “oma” aan het doen was. Drie dames van hoge leeftijd speelden Triomino en genoten ervan met volle teugen. Dit unieke concept, van kinderen en senioren in één gebouw, zou op meer plaatsen in het Westland mogelijk gemaakt moeten worden. Twee generaties voeden elkaar op, ouderen blijven in beweging, de kinderen leren hen dat.
(Commissie Zorg en Welzijn)