Je huis opruimen: niet weggooien maar upcyclen

Ben jij de laatste tijd ook weer aan het opruimen geslagen in huis? Wie driftig aan het opruimen is, gooit vaak heel wat spullen weg. Het ruimt lekker op, maar is lang niet altijd nodig. Maak kennis met upcyclen: leuker én duurzamer.

De makkelijkste manier om te upcyclen, is natuurlijk door een oud meubelstuk een nieuw likje verf te geven. Of laat je kast of keuken bijvoorbeeld beplakken met een speciaal soort folie, voor een compleet nieuwe look. Maar er is daarnaast veel meer mogelijk! Hieronder vind je 4 ideeën om oude spullen en heel nieuw leven te geven.

Houten kratten als kast

We komen eigenlijk altijd opbergruimte tekort. Nieuwe kasten kopen is helemaal niet nodig, als je nog een of meerdere houten kratten over hebt. Stapel ze op elkaar of hang ze aan de muur en je hebt er weer heel wat opbergruimte bij. Verf de krat(ten) voor het ophangen in de door jou gewenste kleur.

Kastlade wordt bijzettafel

Doe je een oude kast weg? Maak van een van de lades een bijzettafel. Zet de lade op een houten onderstel, verf het geheel in de gewenste kleur en voilà: je hebt een toffe nieuwe bijzettafel. Of gebruik je nieuwe creatie als nachtkastje.

Van oude koffer naar hondenmand

Je hebt vast wel een of meerdere koffers op zolder liggen die eigenlijk niet meer geschikt zijn voor mee op vakantie. Het handvat is afgebroken, of de wieltjes doen het niet meer. Ook een oude koffer upcycle je in een handomdraai. Maak er bijvoorbeeld een hondenmand van. Wielen en handvat eraf, hondenkussen erin en klaar!

Maak een bloempot op pootjes

Met een oude stoel heb je heel wat opties om te upcyclen: verven, opnieuw bekleden of er een heel nieuw meubel van maken. Als je de stoel toch wegdoet, zaag dan in ieder geval de poten eraf. Deze kun je gebruiken om je eigen bloempot op pootjes te maken.

Bron: Univé.nl