“Hoe was het ook alweer?”

Oorlogsdocumentaire geproduceerd door RITV

Regionale InternetTelevisie (RITV), de producent van o.a. de succesvolle reeks “Geworteld ín Westland”, heeft in de afgelopen 8 maanden hard gewerkt aan een documentaire over de Tweede Wereldoorlog.
De documentaire “Hoe was het ook alweer?” vertelt het verhaal over Hoek van Holland, dat volledig van de buitenwereld was afgegrendeld door de Duitsers. Het bevond zich gedurende de oorlogsjaren in het zogeheten Sperrgebiet als onderdeel van de zo beruchte Atlantikwall.
In de boeiende documentaire leidt Dirk Ruis, woonachting in Hoek van Holland en jarenlang dienaar bij de Hermandad in de Hoek, u naar gedenkwaardige plekken van het dorp.
Ton ter Heijden, de stem van RITV, praat met diverse Hoekenezen die in de bange jaren van de bezetting in de Hoek moesten werken en leven.
Vooral de vraag “Hoe was het ook alweer?’’ staat centraal. Hoe was het leven van de gewone burger in de Hoekse gemeenschap samen met een overmacht aan Duitse soldaten?
Ook zijn de makers van RITV erin geslaagd uniek beeldmateriaal in de documentaire te verwerken. Zelfs fotomateriaal, dat de Duitse militairen zelf hebben gemaakt in die jaren, is in de documentaire geïntegreerd.
Filmbeelden in en rond Hoek van Holland maken van deze documentaire een bijzonder en waardevol, historisch document.
Deze unieke documentaire wordt vanaf vrijdag 27 april (17:00 uur) uitgezonden op de Regionale Internettelevisie (RITV).
Ook zal de WOS de documentaire binnenkort gaan uitzenden. (bron: RITV)