Herken zelf phishing

Nepmails zijn steeds lastiger te herkennen. Daarom geeft SeniorWeb gratis advies bij verdachte e-mails. Als lid van SeniorWeb kunt u verdachte e-mails naar ons toesturen. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een phishingmail is of niet.
Herken zelf phishing
Stuur uw e-mail alleen naar SeniorWeb als u echt twijfelt of het een phishingmail is of niet. Phishingmails zijn te herkennen aan een of meer van de volgende kenmerken:
Er staan spelfouten in de e-mail.
De e-mail heeft vaak een onpersoonlijke aanhef. Bijvoorbeeld ‘Geachte relatie’ of ‘Beste klant’. Maar let op: ook wanneer u met naam en toenaam wordt aangesproken kunt u te maken hebben met een phishingmail.
Er is zogenaamd haast geboden. U moet bijvoorbeeld snel betalen.
De e-mail is van een vreemd uitziend e-mailadres afkomstig.
De links in de mail gaan naar webadressen die er vreemd uitzien. Controleer dit door met uw muisaanwijzer op een link in de mail te gaan staan, zonder erop te klikken. U ziet het webadres nu in een kleine melding of helemaal onder in het beeldscherm. Maar let op: veel organisaties, waaronder SeniorWeb, gebruiken een speciaal programma voor grote mailings zoals nieuwsbrieven. In zo’n geval zien alle links in het bericht er vreemd uit.

(bron: Seniorweb)