Grote woede over boete voor wie hypotheek helemaal aflost

Het nieuwe kabinet wil een belasting invoeren voor mensen die hun hypotheek hebben afgelost. 50Plus is woedend. De maatregel zou vooral ouderen treffen.
Rutte III zou de wet Hillen stapsgewijs willen afbouwen. Deze wet moest mensen stimuleren om hun hypotheek af te lossen, maar nu aflossingsvrije hypotheken zijn afgeschaft, is de wet overbodig, zo redeneert het kabinet. Het moet 1 miljard euro opleveren.
Maar 50Plus is het er niet mee eens. “Eerst mensen aansporen om vooral af te lossen en dan nu een boete op spaarzaamheid. Dat is te gek voor woorden. Vooral voor mensen die netjes al hun schulden hebben afgelost en van een klein pensioen moeten rondkomen. Zij worden nu gestraft voor het bezit van een eigen woning”, zegt Kamerlid Martin Van Rooijen in het AD.
Ook de PvdA vindt het een slecht plan. “Mensen met kleine pensioenen hebben hier last van”, aldus PvdA-Kamerlid Henk Nijboer in de krant. “Ik ben benieuwd of er nog wat in het vat zit voor ouderen, want ik ben enorm bezorgd dat zij de rekening betalen. Ik vrees dat de inkomensverschillen zullen toenemen. Bedrijven en hoge inkomens zijn spekkoper met het onversneden rechtse beleid dat nu is uitgelekt.” (bron: WEL.NL)