Energie-prijs checken . .

Nieuwkomer op de energiemarkt easyEnergy (zusje van easyJet) wil dat de consument op koopjesjacht gaat en per dag de energieprijzen checkt. Op die manier kun je zelf zorgen voor een lagere energierekening, zo is de gedachte. Maar het is ook gedoe.
Normaal doe je het misschien zonder na te denken: de wasmachine aanzetten. Maar misschien is dat binnenkort verleden tijd. Dan kijk je eerst in je mail en dan op de klok voordat je de was doet.

Vandaag komt namelijk een nieuwe energiemaatschappij uit de startblokken: easyEnergy. Het bedrijf hoort bij dezelfde club als vliegtuigmaatschappij easyJet.
Elke dag mail over energieprijzen
Het idee van easyEnergy is als volgt: consumenten met een slimme meter kunnen groene stroom of gas af nemen tegen handelsprijzen. Klanten krijgen elke dag, per mail, informatie over de kosten per kilowattuur op specifieke tijden de dag erna. Zo kun je zelf zien wanneer het het voordeligste is om bepaalde (energievretende) apparaten aan te zetten.
Prijzen van stroom kunnen per uur verschillen, de gasprijzen verschillen per dag. “Er wordt vaak heel ingewikkeld gedaan over gas en stroom. Terwijl in feite energiebedrijven niets meer zijn dan administratiekantoren die stroom en gas inkopen op de beurs,” aldus Maarten Roelfs, de baas van easyEnergy.
In de winter hoge rekening . . .
Grote kans dat je door deze methode wat geld zult besparen, want op de markt zijn de energieprijzen iets lager dan wat je aan een energiemaatschappij betaalt. Het kan je dus zomaar wat tientjes opleveren.
Maar het kan ook best een gedoe worden: elke dag maar in de gaten houden wanneer je wel of niet de wasmachine aan moet zetten. Bovendien moet je er rekening mee houden dat de energierekening in de winter fors hoger is dan in de zomer; bij normale energiemaatschappijen wordt dat verdeeld over het hele jaar. (RTL-Z).