Een laptop of een pc?

Een nadeel van de compactheid is wel dat een laptop minder goed presteert dan een pc of iMac van dezelfde prijs. Pc’s zijn simpelweg sneller, hebben meer geheugen en bieden beter beeld en geluid voor hetzelfde geld. Je betaalt dus voor de mobiliteit van een laptop. Bij eenvoudige taken als tekstverwerken en internetten zul je van het ­verschil in prestaties weinig merken. Je merkt het wel duidelijk als je ­bijvoorbeeld de nieuwste games wilt spelen of video’s wilt bewerken. Er zijn zeker laptops te koop waarop je 3D-games kunt spelen en video’s editen, maar daar betaal je dan wel honderden euro’s extra voor.
Een ander nadeel van laptops is dat het niet meevalt om ze later te ­upgraden. Dus nieuwere, betere ­onderdelen toevoegen, zoals extra ­geheugen of een grotere harde schijf. Bij een pc kun je dit vaak zelfs nog wel zelf doen. Bij een laptop is het een klus voor een professional en zijn de mogelijkheden beperkt.

Welk type laptop je ook kiest: let altijd op de accuduur en het aantal aansluitingen. Vooral als je vaak op plekken computert zonder stopcontact, is een accu die lang meegaat van belang. En veel aansluitingen, zoals USB 3.0, op de laptop is handig, omdat je dan zonder problemen gelijktijdig allerlei apparaten aan je computer kunt koppelen.

(bron: Plusonline)