Een goed beveiligd huis

Helaas is het tegenwoordig noodzakelijk om uw huis goed te beschermen tegen inbrekers. Een veilig gevoel vergroot uw rust en levensgeluk. 6 tips om uw huis inbreker-proof te maken.

Een goede nachtrust begint met een veilig gevoel. En een veilig gevoel begint met een goed beveiligd huis.
Tip 1: Schaf een degelijk alarmsysteem aan
Installeer een alarmsysteem en maak dit vooral ook kenbaar door een sticker op de deur te plakken. Dat heeft dan ook nog een extra afschrikwekkende werking! Er is heel veel mogelijk, het meest essentieel zijn verdekt opgestelde ’triggers’ die de inbreker trakteren op een luide sirene en hem op de vlucht doen slaan. Andere triggers maken geen geluid maar waarschuwen de politie, zodat hij gepakt kan worden.

Tip 2: Hang goede beveilingscamera’s op
Niets (afgezien van een kwade hond wellicht) maakt inbrekers zo bang als een serie strategisch geplaatste beveiligingscamera’s rondom een woning. Ook wordt de pakkans groter bij een inbraak. U kunt uiteraard ook binnen camera’s plaatsen. Veel moderne camerasystemen zijn voorzien van nachtzicht en een geheugenkaart. En ze laten u meestal ook de camerabeelden live bekijken via een app. Laat u goed informeren door een expert. Zo kunt u het huis ook in de gaten houden vanaf het Portugese strand!
Tip 3: Let goed op de voordeur
Meer dan 50% van de inbrekers komt binnen via een deur. De voordeur is een van de deuren in huis die hierbij vaak wordt geforceerd, ingetrapt of van de scharnieren gelicht. Goede bescherming van uw huis begint dan ook bij een degelijke voordeur. Bijvoorbeeld met een meerpuntsslot wordt er met één sleutel op meerdere plekken de deur op slot gedraaid. Ook is het verstandig om een anti-inbraakstrip te monteren. Deze strip verbergt de sluitnaad op de deur, waardoor het voor een dief onmogelijk is om de deur te forceren. Daarnaast is het slim om een veiligheidscilinder en veiligheidsdeurbeslag te installeren om het de dieven nog een beetje extra moeilijk te maken. Tenslotte is het tegenwoordig ook mogelijk om een ‘slimme’ deurbel aan te schaffen: een deurbel met camera erin verwerkt.
Tip 4: Denk ook aan de achterdeur
In tegenstelling tot de voordeur zitten bij de achterdeur de scharnieren vaak aan de buitenkant en opent hij naar buiten. Dit zijn voorwaarden die het de inbreker makkelijker maakt om het huis binnen te komen. Tevens is de achterdeur vaak omheind door een schutting of een heg om privacy in de tuin te creëren. Maar die privacy geniet een inbreker ook! Los dit op met felle buitenlampen. Dievenklauwen zijn aan te raden bij deuren waarbij de pennen gemakkelijk uit de scharnieren te tikken zijn.
Tip 5: Sluit uw ramen
Het ligt voor de hand, maar moet toch gezegd worden: bij goede beveiliging van je huis is kwalitatief hang- en sluitwerk van belang. Doe ook de ramen goed dicht (en op slot) wanneer u het huis verlaat. Installeer idealiter twee raam- of druksluitingen op het raam – bij kleine raampjes is ééntje ook voldoende. Wanneer de scharnieren van het raam zich aan de buitenkant bevinden is het verstandig om ook hier dievenklauwen te installeren.
Tip 6: Houd uw buren te vriend
Een goede buur kan ook functioneren als alarmsysteem. Vraag hem of haar een oogje in het zeil te houden, bijvoorbeeld tijdens uw vakantie. Sommige wijken praten onderling in een groepsapp, waarin ze ook inbraken of verdachte activiteiten delen. Je houdt elkaar veilig en leert elkaar beter kennen: win-win!

(bron: Radar/PlusOnline)