Een geweldige vakantie . . .

Wil je een fantastische vakantie beleven? Je kunt dan luisteren naar reclamebureaus, maar wat dacht je ervan om het wetenschappelijker aan te pakken? De volgende vakantietips zijn namelijk wetenschappelijk onderbouwd!
Stel je verwachtingen bij
Pas op met het maken van specifieke voorspellingen over de vakantie. Volgens de wetenschap zijn mensen die voorspellen dat een vakantie ze rust zal geven of een nieuw perspectief op de wereld zal bieden vaak minder tevreden met hun vakantie dan mensen die simpelweg gaan om een goede tijd te beleven.
Plan vooruit
Onderzoek heeft aangetoond dat je nadat de vakantie voorbij is niet gelukkiger zal zijn dan voorheen. Waar men echter wel gelukkig van wordt is het plannen van vakanties. Het is dus prima om te dromen over alle leuke activiteiten die je zult doen, want deze bezigheid zelf maakt je al gelukkiger.
Stap uit je comfortzone
Pas op met het volgen van routines, want het is bewezen dat activiteiten steeds minder leuk worden naarmate je ze herhaalt. Daarnaast heeft de wetenschap aangetoond dat mensen minder stress ervaren wanneer ze nieuwe dingen leren en dat dit zelfs effectiever is tegen stress dan relaxen. Wel is het verstandig om genoeg te slapen, niet te veel te drinken en op te passen met ongezond eten. Je weet heus wel wat je de volgende dag te wachten staat als je het te gek maakt.
Zet social media opzij
Vijf dagen geen social media gebruiken kan je stressniveau verlagen en het kan ervoor zorgen dat je gemakkelijker mensen ontmoet. Ook het maken van foto’s is niet per se een goed idee. Mensen herinneren hun ervaringen vaak minder goed wanneer ze er foto’s van maken. Dit kan ermee te maken hebben dat je minder goed oplet wanneer je met je camera/telefoon bezig bent.
Bewaar het beste voor het laatst
Als we een ervaring beoordelen, is vaak het einde van de ervaring beslissend. Een goed eind kan een slechte ervaring redden terwijl een slecht eind een geweldige ervaring kan verpesten. Hier kun je rekeningen mee houden wanneer je je activiteiten plant door de allerleukste dingen pas tegen het einde van je vakantie te doen.

(bron: Curiosity)