Datalek bij webwinkel ANWB

Persoonsgegevens van ANWB-klanten hebben een tijdje onbeschermd op internet gestaan. De betreffende klanten hebben hierover een mailtje gekregen.

Het probleem ontstond toen een bestand met klantgegevens van de webwinkel onbeschermd op internet kwam te staan. Dat gebeurde door een fout van een leverancier, vertelt de ANWB aan Nu.nl.

Klantgegevens
In het bestand stonden de namen, adressen, e-mailadressen, telefoonnummers en betaalwensen van de klanten. Hoe lang de gegevens online hebben gestaan, meldt de organisatie er niet bij. Ook is niet duidelijk of kwaadwillenden de gegevens in handen hebben gekregen.

Phishing en spam
De ANWB waarschuwt dat de betreffende klanten misschien phishing krijgen aan de hand van de gegevens. Hebt u een waarschuwing gekregen van de ANWB over de webwinkel? Let de komende tijd dan goed op als u spam of phishing ontvangt die bijvoorbeeld op naam is gesteld of gaat over de ANWB.

Gratis controle op phishing bij SeniorWeb
Nepmails blijven lastig te herkennen. SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails naar ons doorsturen. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een phishingmail is of niet.

Ga naar de SeniorWeb Phishingchecker (bron: NU.nl / Seniorweb)