Crypto-markt uitgelegd . . .

Een Amerikaanse Crypto goeroe heeft een prachtige uitleg over wat de Crypto markt is gegeven. In mijn eigen woorden leg ik het u even uit.
We kunnen heel die Crypto markt zien als het Amerikaanse Wilde Westen van 1850.
Er ligt een continent open en deze ruimte biedt enorme mogelijkheden. Wat er nodig is, is infrastructuur in de vorm van spoorwegen (bitcoin, ethereum, litecoin) en verdienmodellen (casino’s, handel, contracten, MKB). Helaas echter zijn er in die nieuwe markt ook de nodige bandieten die hun kans schoon zien.
Er liggen nu met bitcoin, ethereum en litecoin enkele prachtige aangelegde spoorwegen in het nieuwe land. Recent kwam daar een nieuwe spoorlijn bij (Tezos) maar die biedt in feite geen enkele meerwaarde ten opzichte van de al bestaande spoorwegen. De kans is aanwezig dat de investering daarin verloren zal gaan omdat ze het niet gaan redden.
De bitcoin spoorweg lijkt vooral interessant te zijn voor grote vermogens en het (ver)plaatsen van vermogen. De andere spoorlijn ethereum lijkt meer gericht te zijn op (internationale) B to B handel en de litecoin spoorlijn is ideaal voor kleine C to B en C to C betalingen die snel moeten worden gerealiseerd.
Her en der ontstaan de nodige communities. Misschien worden het later wereldsteden, maar het kunnen ook spooksteden worden. De tijd zal het leren. Gaandeweg zal er in iedere community ook een sheriff komen en komen er steeds meer regels en voorwaarden. Het is nu nog het “Wilde Westen” met alle voor- en nadelen die daar bij horen.
Dát is de Crypto markt op dit moment.
Wilt u zich daar ook gaan begeven, dan doet u dat best met een goede gids. (bron: Tom Lassing)