Besparen met nieuw contract internet-tv en bellen

Overstappen van alles-in-1 aanbieder levert je ruim 200 euro per jaar op. Dit blijkt uit een uitvraag onder onze leden. Toch is bijna de helft van de huishoudens nog nooit overgestapt van aanbieder, vaak vanuit angst voor gedoe en slecht internet. Onterecht en zonde om zo’n grote besparing te laten liggen. Hieronder vind je 5 redenen waarom je wel zou moeten overstappen.

Kosten grootste providers flink gestegen

De afgelopen jaren zijn de abonnementskosten voor klanten van de grootste providers, KPN en Ziggo, flink duurder geworden. Al zes jaar op rij verhogen zij de tarieven voor internet en TV, sinds 2017 betekent dit een stijging van bijna 80 euro per jaar. Kleinere providers voerden de kostenverhoging in veel mindere mate door. 

Stabiel internet via het KPN netwerk

KPN staat bekend om haar stabiele netwerk. Het KPN-netwerk is echter een open netwerk, wat betekent dat ook andere providers hun diensten erop aanbieden. Je kunt dus overstappen naar een andere provider met de zekerheid van een stabiele internetverbinding bij jou thuis. Leden die afgelopen jaren zijn overgestapt naar andere aanbieders beoordelen hun provider even goed als leden die klant zijn bij KPN.

Overstappen zo gedaan

Een dag of misschien wel een week zonder internet en tv. Het is je grootste nachtmerrie en misschien wel de belangrijkste reden om niet over te stappen. We kunnen je geruststellen, overstappen is eenvoudiger dan je denkt en het is zo geregeld. Je koppelt de apparatuur, die je ontvangt van je provider, makkelijk zelf aan of je roept de hulp in van een (gratis) monteur. Binnen no-time ben je weer online.

Nieuwe apparatuur

Veel mensen zitten lang bij dezelfde provider en hebben hierdoor verouderde apparatuur in huis. Dit kan o.a. zorgen voor een slechte wifiverbinding. Stap je over van aanbieder dan ontvang je vaak kosteloos een nieuwe modem en een nieuw tv-kastje.

Compensatie stijgende energierekening

Waar je eerder makkelijk kon besparen op woonlasten door over te stappen van energieleverancier, is dit door de huidige situatie op de energiemarkt niet meer vanzelfsprekend. Met de hoge energietarieven ga je flink meer betalen voor gas en stroom. Om deze lasten een beetje te compenseren is het overstappen van internetprovider slim.

E-mailadres bij je huidige provider

Heb je een e-mailadres gekoppeld aan je provider, dan moet je bij een overstap naar een andere internetaanbieder vaak binnen 6 maanden een nieuw e-mailadres aanmaken. Dit kan je belemmeren om de overstap te maken. Slim van de leverancier, maar niet goed voor jouw portemonnee. 

Vraag bij je provider na of je tegen betaling jouw e-mailadres kan behouden. Lukt dit niet, dan adviseren wij je om nu één keer door de zure appel heen te bijten en voor altijd een e-mailadres aan te maken bij een partij die losstaat van je provider. Dan kan je voortaan zonder zorgen overstappen van aanbieder.

Meer informatie: