Alles over goede geldvoornemens

Goed met geld omgaan in 2021?

Een nieuw jaar: hét moment om eindelijk aan te pakken wat soms al lang een wens is. Staat er bij u een financieel voornemen op het lijstje? Dan helpt het Nibud om hiermee effectief aan de slag te gaan!

Aan de slag met #geldvoornemens

Geldzaken staan elk jaar in de top 3 van goede voornemens. Welk financieel doel willen de meeste mensen dan bereiken? Hieronder drie veelvoorkomende geldvoornemens met tips en tools van het Nibud.

Sparen

Of u nu geld apart wilt zetten voor een droomvakantie, een verbouwing, een buffer of voor zonnepanelen op het dak: het begint met inzicht in inkomsten en uitgaven. Welke ruimte is er in uw begroting om op een spaarrekening te zetten? Op welke posten zou u minder kunnen uitgeven? Een slim hulpmiddel hierbij is onze online tool Persoonlijk Budgetadvies. Zet alles op een rij én zie hoeveel u uitgeeft in vergelijking met soortgelijke huishoudens. Dat geeft handvatten.

Tip: Open een spaarrekening, dat zorgt ervoor dat u het gespaarde geld makkelijker kan laten staan
Tip: Krijgt u loonsverhoging in januari? Stel automatisch sparen in voor het meerdere, u mist het nu toch niet!

  • Alle tips en adviezen over sparen

Besparen en minder onnodige uitgaven doen

Een koffie op het station, een abonnement op een videodienst … vele kleine maandelijkse uitgaven kunnen samen een groot bedrag vormen. En dan kan het geld ineens op zijn voor het einde van de maand …. Zorg dan dat u inzicht krijgt in waar het blijft. Bijvoorbeeld door een tijdje te monitoren wat u uitgeeft aan tussendoortjes. Of door uitgaven aan abonnementen eens op een rij te zetten. Is alles nog nodig? Kan het slimmer of goedkoper door over te stappen? Dit helpt:

Beter grip op geld houden

Nibud Jaarplanner e-mailcoaching

Hoe sta ik er nu eigenlijk voor het komend jaar? Kan ik een verhuizing/verbouwing/vakantie betalen? Kan ik slimmer met mijn geld omgaan? Als u zich regelmatig deze vragen stelt, ga dan eens goed voor uw geldzaken zitten. Door te begroten en te budgetteren  weet je waar je aan toe bent, en dat geeft een hoop rust. Gebruik bijvoorbeeld het handige Grip op geld-stappenplan van het Nibud.

Het hele jaar financieel fit

Wilt u graag altijd de zekerheid dat u financieel fit bent? Daarvoor zijn door het jaar heen steeds acties nodig. Het Nibud weet hoe u die moet plannen én wat er gedurende het jaar de beste momenten voor zijn. We hebben een Jaarplanner e-mailcoaching ontwikkeld, waarmee u op de juiste momenten in het jaar tips, tools en reminders krijgt. Makkelijk: u vergeet niets meer. U kunt zich gratis aanmelden.

Aanmelden Nibud Jaarplanner e-mailcoaching

Wat nemen anderen zich voor?

Nu nog volhouden!

Voornemens maken aan het begin van het jaar is een goed idee, want zo’n speciaal moment is een krachtige markering om echt iets te veranderen of op te starten. Maar … hoe houdt u het vol als u wat langer bezig bent? Hoe kunt u uzelf dan aan uw plan houden en gemotiveerd blijven? Het Nibud maakte een gratis minibook (pdf) waarin u stap voor stap leest hoe u de geldvoornemens waar maakt.

Een gelukkig nieuw jaar en veel succes met uw #geldvoornemens

Bron: Nibud