Alleen maar blije gezichten!

Op zaterdag 26 mei werden vijf sloepen van de “Watersportvereniging Westland” bemand door de winnaars van de loterij, georganiseerd tijdens het PLUStival van de Seniorenraad Westland.Het PLUStival vond plaats op 16 november 2017 in het nieuwe gemeentehuis aan de Verdilaan te Naaldwijk. De vijf winnaars kregen de uitnodiging voor vier personen.

De middag begon met een gastvrij onthaal op het terras van de haven in De Lier. Kees Kornaat, voorzitter van de watersportvereniging, vertelde met trots over de plannen voor de nieuwe haven. Er komen drijvende aanleg stijgers en een nieuwe onderkomen. Op zeer korte termijn zal op de huidige locatie een nieuwe brug worden aangelegd.

Na de maritieme gewoonte, het signaal van de scheepshoorn, was het tijd om te vertrekken. De sloepentocht ging over de Kromme Zweth en de Monsterwatering. De eerste stop vond plaats bij de uit 1719 Groeneveldse molen in Schipluiden. Na het aanmeren was er op deze zonnige middag gelegenheid om het Midden Delfland gebied te bewonderen en vertelde molenaar Rob van Zijll over het reilen en zeilen van zijn Poldermolen.

Na een korte tocht over de Vlaardingsevaart meerde de stoet af bij de haven in Schipluiden. Ook hier volgde een hartelijk welkom door de havenmeester, Erik van Vliet. Hij bood alle gasten een heerlijk koele drank aan. De schippers voeren tot slot retour naar de eigen haven in de Lier.

De watersportvereniging met zijn fantastische mensen hebben ertoe bijgedragen dat het een gezellige ontmoetingsmiddag werd. Met recht kan de seniorenraad deze middag een activiteit van “Westland Ontmoet” noemen.
De zeer prettige vorm van mobiliteit en vervoer maar ook het zorgaspect werd door de winnaars zéér gewaardeerd.