Agnes van Ardenne-van der Hoeven waarnemend burgemeester Westland

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 oktober 2017 mevrouw A.M.A. (Agnes) van Ardenne-van der Hoeven tot waarnemend burgemeester van de gemeente Westland. Mevrouw Van Ardenne is 67 jaar en is lid van het CDA.
Sjaak van der Tak stopt per 1 oktober 2017 als burgemeester van Westland. Dit in verband met zijn benoeming tot voorzitter van de tuindersorganisatie LTO-Glaskracht. Commissaris Smit heeft, na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Westland, besloten een waarnemend burgemeester te benoemen. Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 gaat de nieuwe raad aan de slag met de zoektocht naar de kroonbenoemde burgemeester.
Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris mevrouw Van Ardenne voorgesteld als waarnemend burgemeester van Westland. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met haar gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning om de mevrouw Van Ardenne als waarnemend burgemeester te benoemen.
Mevrouw Van Ardenne beschikt over ruime bestuurlijke ervaring. In de periode 1988 tot en met 1990 was zij lid van de gemeenteraad van Vlaardingen en vervolgens tot 1994 wethouder in diezelfde gemeente. Mevrouw Van Ardenne was lid van de Tweede Kamer (1994 – 2002) en vervolgens staatssecretaris van buitenlandse zaken (2002 – 2003) en minister voor ontwikkelingssamenwerking (2003 – 2007).
Nadien was mevrouw Van Ardenne-van der Hoeven Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). Zij bekleedde de afgelopen jaren verschillende bestuursfuncties bij organisaties  als het Productschap Tuinbouw, de Dutch Biorefinery Cluster en het Afrika studiecentrum.  Op dit moment is mevrouw Van Ardenne-van der Hoeven bestuursvoorzitter van Naktuinbouw.
Bron: Provincie Zuid_Holland