Aan de slag met je energieverbruik! 

Krijg realtime inzicht in je water-, gas- en energieverbruik met één van de monitoren van Smappee. Heel concreet op toestelniveau!
Verwarm je water en huis door te composteren, het kan met de biomeiler.
Plak in een handomdraai radiatorfolie van TonZon aan de achterkant van je radiator. Zo reduceer je jouw warmteverlies met tot 4%. 
Geen dubbel glas? Gebruik vensterisolatiefolie en voorkom warmteverlies! 
Met Buurkracht krijg je grip op je energieverbruik – samen met je buurt.  
Buurten met energie maakt het gemakkelijk om – met jouw buurt – samen energie op te wekken. Start een energiecoöperatie! 
Neem de Solar Bell van DeVention: een deurbel zonder electriciteit en ga sluipverbruik tegen.
Groene stroom is het belangrijkste alternatief om te voorzien in onze toekomstige energiebehoefte. Stap over op groene stroom. Bijvoorbeeld van Greenchoice.
Windenergie is onuitputtelijk en schoon. Ook komt er geen CO2 of andere milieubelastende stof vrij bij de omzetting in elektriciteit. Koop een winddeel van Pure Energie of de Windcentrale
Vind op energieaanbieding.com alle energieaanbiedingen en tips. Ook krijg je informatie over energie besparingen.
Met de slimme wifi-thermostaat  Thermosmart – die je op afstand bedient – gaat er nooit meer energie verloren.
Doe de online HuisScan van Bleeve en kom er in twee minuten achter waar jij energie kan besparen in je woning.
Maak via De Groene Reus je eigen energie dossier aan en krijg inzicht in je eigen energieverbruik. Vergelijk jouw verbruik gemakkelijk met soortgelijke gezinsituaties en/ of huizen.
Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten. Welke vragen moet je stellen en hoe kan je ze beantwoorden? Met deze checklist (van Nudge) zie jij door de zonnepanelen het bos weer!  (bron: Nudge)