8% van de Westlanders drinkt overmatig.

Het grootste aantal overmatige drinkers in Nederland woont in het Gooi, Noordwijkerhout en Bergen. Waarom wordt hier zoveel gedronken? “Het is overdreven om te zeggen dat half Laren tussen de middag lam is.”
Een flesje wijn of prosecco bij de lunch en dan onderuitgezakt opgedofte mensen en auto’s kijken vanaf het terras. In het Gooi wonen de grootste zuipschuiten van het land, blijkt uit cijfers van het CBS. Daar drinkt 13 procent gemiddeld meer dan 14 (vrouw) of 21 (man) glazen alcohol per week.

Ook in kustplaats Noordwijkerhout drinkt 13 procent van de inwoners overmatig. Daar zijn het vooral de flessen wodka die als zoete broodjes over de toonbank gaan.

Een overmatige drinker is iemand die per week gemiddeld 14 (vrouw) of 21 (man) glazen alcohol drinkt. In heel Nederland is zo’n 1 op de 11 volwassenen (9 procent) een overmatige drinker. In Laren, Noordwijkerhout en het Noord-Hollandse Bergen is dat 13 procent.
Het laagste aandeel zuipschuiten is te vinden in gemeenten als Aalburg, Kapelle en Leerdam (3 procent). Van de grotere steden wordt in Arnhem het minst excessief gedronken.

(bron: RTL Nieuws)