Wetenschap ontdekt manier om veroudering te vertragen

Wetenschappers hebben een stof gevonden die het verouderingsproces kan vertragen, waardoor we gezonder blijven en langer kunnen leven. Het hoort zelfs te werken bij oude mensen die zich in een laat stadium van hun leven bevinden.
Veroudering
Wanneer we ouder worden, heeft ons lichaam steeds meer beschadigde cellen. Wanneer deze beschadigde cellen zich ophopen, heeft dit negatieve gevolgen voor onze gezondheid. Volgens Amerikaanse wetenschappers is er een manier gevonden om het aantal beschadigde cellen te verminderen, namelijk door het stofje fisetine in te nemen. Hoewel je er wellicht niet van hebt gehoord, heb je het vast wel gegeten. De natuurlijke stof is namelijk te vinden in een groot aantal groenten en fruit.
Test
De wetenschappers hebben het onderzoek uitgevoerd op muizen. Uit de resultaten blijkt dat fisetine het leven van de muizen kan verlengen en hun gezondheid verbeteren. Het verouderingsproces wordt als het ware vertraagd.
Er is meer onderzoek nodig om onder andere te achterhalen wat voor dosis het meest geschikt is. Ook duurt het nog wel even voordat we weten of het ook bij mensen werkt. In de tussentijd is het waarschijnlijk geen slecht idee om veel groente en fruit te eten.
Bron: Science Daily