4 x 4 scootmobiel

Het is tijd om de scootmobiel serieus te nemen. Met al in 2012 maar liefst 250.000 wagentjes in het verkeer, is het een serieuze business. Dat vindt ook de YESDelft! startup Scoozy. Vandaag lanceert het een hip alternatief voor de scootmobiel: de Scoozy scooter.
Hij heeft stoere grote wielen met 4×4 aandrijving. Je komt er gewoon mee door de modder heen en heuveltjes op. Alle vier de wielen kunnen sturen en zijn onafhankelijk geveerd. Verder zitten er automatische remmen op en ook de afwezigheid van een stuurkolom maakt Scoozy vele malen veiliger.                                                                                                                        Het 4-koppige team achter Scoozy werkte eerder bij het Nuon Solar Team. Ze waren zo zeker van hun nieuwe zaak dat ze een bijzondere test verzonnen.
“Wij willen ons met Scoozy niet meten met iemand die gewoon kan lopen. Wij willen ons meten met iemand die extreem goed kan lopen. En daarom gaan we een challenge aan met een freerunner, dwars door het centrum van Rotterdam”, zegt een van de ontwikkelaars.(bron:RTL-nieuws)