Op zoek naar een nieuwe elektrische fiets?

Na lang zoeken heb je eindelijk de perfecte e-bike gevonden. Althans, dat hoop je. Want hoe weet je nou zeker dat deze elektrische fiets écht de beste is? We helpen je in dit artikel graag op weg. Met deze vier vragen ga je goed voorbereid op weg naar de fietsenwinkel.

Wat maakt deze e-bike uniek?

Denk je dé beste e-bike gevonden te hebben? Probeer dan in de fietsenwinkel (of in de webshop) te achterhalen op welke gebieden deze elektrische fiets zich onderscheidt van soortgelijke fietsen. Op die manier kun je achterhalen of de e-bike die jij op het oog hebt inderdaad beter is dan de concurrentie. Wat is de actieradius van dit model bijvoorbeeld? En hoe verhoudt die afstand zich tot die van andere elektrische fietsen in dezelfde prijsklasse? Ga na welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn en vraag hoe jouw fiets op deze punten scoort vergeleken met andere fietsen.

Kan ik een aantal e-bikes testen?

Natuurlijk wil je de e-bike waar je je oog op hebt laten vallen eerst kunnen testen. Vraag de winkelier of de webwinkel echter ook om een aantal soortgelijke fietsen te mogen testen. Zelfs twee fietsen die op papier als twee druppels water op elkaar lijken, kunnen in de praktijk toch heel anders aanvoelen. En wie weet: misschien bevalt een extra lange opstap je ook wel goed of heb je helemaal geen moeite met een voorwielmotor. Uiteindelijk gaat er niets boven een door jou persoonlijk uitgevoerd vergelijkend warenonderzoek.

Wat is de service van het merk én van de winkel?

Twijfel je nog tussen een aantal elektrische fietsen? Misschien kan informatie over het merk en de geleverde service de doorslag geven. Wat is de reputatie van het merk? Zijn de e-bikes van het merk betrouwbaar? Wat is de garantieperiode op de fiets en hoe zit dat met de accu? Laat je goed informeren over service van het merk én van de fietsenwinkel. Komen zij je fiets ophalen als deze kapot gaat? Omdat een e-bike een grote uitgave is, kunnen de antwoorden op deze vragen soms net de doorslag geven.

Wat kunnen jullie nog meer voor me doen?

Kan de fietsenwinkel de e-bike voor je afstellen? Hoe weet je wat de ideale fietshouding is? Het is verstandig om vooraf na te vragen of de fietsenwinkel je hierbij kan helpen. En wil je dat de fietsenwinkel het onderhoud aan je e-bike pleegt? Dit is het moment om daar afspraken over te maken – en misschien zelfs wel wat korting te krijgen. Omdat veel e-bikes niet meteen uit voorraad leverbaar zijn, kun je het beste ook naar de levertijd vragen. Zeker als je je nieuwe elektrische fiets graag mee wilt nemen op vakantie!

Bron: Kieskeurig.nl – onderdeel van Reshift Digital B.V. © 2022